Wizzair hrátky s cenama
Ahoj, se ženou (těhotnou do 28m v době letu) plánuju cestu 7.4. Na luton a 9.4. Zpet (praha). Včera jsem cumel na wizzair ráno a ceny byly super 490 tam/os a 1100 zpět/os. Než jsem se k tomu dostal znova - až po oběde, ceny skočily o 100 procent. To je asi normalni jak to ty aerolinky delaj podle ip adresy a cookies. Ale blby je, ze ceny tam takle visi ted porad, ba dokonce sly jeste o chlup vys.
otazka - spadne to jeste? Mam to tkusit za tejden? Ze ten jejich algoritmus to zas prohrábne jinak?
jak to ted prosim je? Skoro tři roky jsem nikam neletel.
zkousel jsem i free vpn na jine evropske zeme a ceny stejny. Jsem nas•anej, ze sem to nedokoncil hned rano.
dekuji
Do dubna ještě času dost, do Lonýdna a zpět by měla stát letenka tam i zpět dohromady kolem 1000 Kč
Btw mě to taky ukazuje cenu 1700 tam a 1300 zpět.
Myslím, že to ještě klesne, já osobně bych nyní ještě nekupoval.
Mrknul bych případně na Ryanair a Easyjet
Já tedy vzhledem k velikonočnímu termínu pokles úplně neočekávám - každý má volno, každý chce letět.
PS. U Lowcostů se mi nikdy nestalo, že by se cena při větším množství náhledů uměle zvyšovala. Ten algoritmus výpočtu ceny je celkem složitý a podle pozorování u WizzAir více agresivní - pokud někdo dlouho nekoupil, cena spadne klidně o 30-40 €, pak je atraktivní, více lidí najednou nakoupí a cena vyletí zpátky nahoru. Ryanair snižuje cenu na termín obvykle po jednotkách € a čeká, kdo se chytí.
Ale kdo ví, třeba se ti poštěstí.
Taky si myslím, že se to nenavyšuje podle IP, ale podle počtu prodejů. Prostě mají 5 letenek za cenu X, jakmile se prodají, cena se zvedne... Kdo zaváhá, má smůlu. Někdy cena drží 14 dnů, někdy nevydrží 10 minut... záleží na atraktivitě.
Taky si občas aerolinka udělá šachy s cenami a nahraje tam jiné. Ceny se můžou měnit i několikrát za den. Vzhledem k tomu, že se jedná o Velikonoce, nečekal bych o moc nižší ceny. Týden dva je možné sledovat ceny, jestli to klesne nebo ne, ale pak už bude nejvyšší čas něco vybrat.
Tak pokud vis, ze chces letet opravdu v dane terminy, neni na co cekat. Velikonoce cenu vzdy navysi, stejne jako Vanoce.
Radsi bych koupil ted a v klidu v predstihu vybiral z nabidky ubytovani a dopravy z letiste, nez cekat dva, tri, ctyri tydny, co udela cena letenek a pak zjistit, ze ibytko je fest prebrane a tim padem o dost drazsi.
Nízkonákladovky kupodivu s cenami obvykle nešachují podle IP a cookies. Na druhou stranu, dost často umí cenu zvýšit, když letenky hodíš do košíku, proklikáš se k platbě, ale nakonec nezaplatíš, něco upravíš a vrátíš se. Musí se počkat tak půlhodina na expirací původní seasion.
S cenami podle IP a cookies spíš šachují klasické aerolinky nebo různé vyhledávače letenek.
Taky dost záleží na tom, jestli dané ceny nebyly publikovány jako akce na nějakém serveru o levných letenkách. Pak se po termínech velmi rychle zapráší.
Ano, pravě to jsou ty velikonoce. No uplně si škubu ruce, protoze dvě hodky na to už byly za 100% prirazku. Je to jediny termin kdy muzem nebot je vazany na vstupenku do filmovych studii a zaroven babi deda pohlidaji malyho :) :) takze s vyssi cenou asi budu muset pocitat. A prave jelikoz je to blizko lutonu, potrebuju nejlepe wizz/easyjet
V pátek můžete letět z Wroclawi za pár šušňů.
V neděli se můžete vrátit do Wroclawi nebo do Drážďan.
Otázka jako vždy ale je, jestli se to vyplatí se započítáním cesty dál a případným noclehem.
No, to je pro nás naprd casove a logisticky. No zkusim 2-3dni pockat. Myslel jsem ze maj prave takovy to umely navysovani podle cetnosti cekovani urcityho data.
Ten jejich způsob, jak zvyšovat cenu funguje spolelhlivě. Do Jordánska nám to naskočilo během cca 30 minut objednávání o 100%.
Pokud chcete jen informačně vědět cenu, tak stačí kouknou přes anonymní okno prohlížeče, rozhodnout se a objednat v řádu jednotek minut, protože každé kliknutí třeba jen na doplňkové připojištění jim dá prostor na hlášku "během vašeho výběru došlo k úpravě ceny" ... To samé udělá i výběr sedačky, zavazadla....
Proto už objednávám přímo na stránkách zvoleného dopravce a ne přes zprostředkovatele. Kiwi mi v tom navyšování přišlo nejhorší a naopak u Studentu byla cena pořád stejná kdykoliv v průběhu objednávání.
Nemyslím si, že cena klesne. Hodně dělají školní zájezdy právě v termínech od dubna do června. Například dcerka letí se školou taky v dubnu, ale letenky jsme kupovali už v listopadu.
To už by možná bylo lepší počkat na "poslední chvíli" a operativně se přizpůsobovat s termínem. To se dá koupit letenka doslova za hubičku, jen aby doobsadili kapacitu ...
Osobne bych fakt moc necekal, ze ti cena oujde dolu. A vyse zminovane snizeni ceny "na posledni chvili", aby se doobsadilo letadlo, jsem teda nikdy nezazil.
Pak napiš, za kolik jsi nakonec koupil. Můj tip: 3 tisíce za zpáteční letenku. A čím déle budeš čekat, tím dražší to bude. Pokud chceš mít jistotu, že nejde o trackování, použij druhé zařízení (třeba mobil přes data místo PC s Wi-Fi, co obráceně).
Jestli nechcete měnit plány, tak v daném termínu letí Easyjet, z Prahy samozřejmě. Aktuálně to vidím za 3 200,- zpáteční. Akorát se teda v neděli letí ráno. Nevím, proč trváte na Wizz. Do 24 hodin to můžete u Easyjet zrušit.
Jo easy jet mam v planu kombinaci, ale ten nedelni let rano je naprd. V 5 betj na letisti, wizz ma super cas ve 12. Easy docela pekny podvecer patek
Uz to tak vypada no. Pred 4 lety jsem ta 7k letel do sfo zpatecni. To je proste hajzlovina, ale vim ze srovnavam jine veci, to jen priklad
lubomir germany napsal(a):Uz to tak vypada no. Pred 4 lety jsem ta 7k letel do sfo zpatecni. To je proste hajzlovina, ale vim ze srovnavam jine veci, to jen priklad
Proc hajzlovina? Za 4 roky se stalo tolik veci, to je dnes uplne jiny svet, jine podminky. GB uz neni v EU, i to s cenama pohlo, Covid, atd.
Proste jsi nebyl dost rychly a stale navic vahas. Tecka. Bud to obratem kup, nebo zrus vstupenky na Haryho Pottera a nasroubuj to ja jiny termin.
Dají se očekávat zpáteční letenky z vídně do Barcelony za 500 korun i v období od května, nebo Wizzair dává tyto ceny jen na zimní měsíce?
lubomir germany napsal(a):Uz to tak vypada no. Pred 4 lety jsem ta 7k letel do sfo zpatecni. To je proste hajzlovina, ale vim ze srovnavam jine veci, to jen priklad
Už jsi koupil a za kolik?
Jinak mě dříve přišlo, že když jsem daný spoj často hledal, tak cena rostla. Možná cenu zvedá i jen zájem o konkrétní let.